...από το 1975 στην Κλειδωνιά Κόνιτσας

+30 6944193900
ladiaschristos1@gmail.com

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΛΑΔΙΑΣ, ΚΛΕΙΔΩΝΙΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΣ

BLOG

Τα πάντα για τις πέστροφες!

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΛΑΔΙΑΣ, ΚΛΕΙΔΩΝΙΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Η Πεστροφα

Η πέστροφα είναι ένα ψάρι μεσαίου μεγέθους, με μήκος περίπου 70 εκατοστά και βάρος ένα κιλό. Το μέγιστο καταγεγραμμένο μήκος είναι 140 εκατοστά και το μέγιστο βάρος 50 κιλά. Μπορούν να ζήσουν μέχρι 38 χρόνια. Έχουν λεπτό σώμα, μερικές φορές με οβάλ προφίλ, ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο ζουν. Τα λέπια τους είναι μικρά. Έχουν δυο ραχιαία πτερύγια, ένα λιπώδες και σχετικά μικρό τοποθετημένο πολύ πίσω. Το ουραίο πτερύγιο είναι δίλοβο, με την πίσω άκρη μερικές φορές ίσια, ενώ άλλες φορές οι λοβοί είναι σχεδόν συμμετρικοί και τονισμένοι. Το χρώμα τους διαφέρει ανάλογα με τις περιβαλλοντολογικές συνθήκες. Γενικά, έχουν ράχη γκριζογάλανη ή καστανή ανοιχτή και λαμπερά ασημί πλευρά, που μερικές φορές τείνουν στο χρυσαφί ή στο κοκκινωπό. Έχουν μαύρα στίγματα στη ράχη και κόκκινα-πορτοκαλί στα πλευρά, τα οποία περικλείονται από μια αχνή άλω. Τα στίγματα είναι πιο έντονα στις πέστροφες που ζουν στα βαθειά νερά. Το στόμα τους είναι μεγάλο και εκτείνεται πίσω από τα μάτια.

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΛΑΔΙΑΣ, ΚΛΕΙΔΩΝΙΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Συνταγη: Πεστροφα στο φουρνο με χορτα

Υλικά:
-2 πέστροφες (των 500 γρ), -Διάφορα χόρτα ( σπανάκια, φρέσκα κρεμμυδάκια, άγρια χόρτα κ.τλ.), -σκόρδο, -αλάτι, πιπέρι( Κόκκινο, μαύρο), -ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Αλατοπιπερώνουμε τις πέστροφες και τις τοποθετούμε στο ταψί. Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε τα χόρτα και το σκόρδο, ίσα που να μαραθούν. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα προσθέτουμε στο ταψί. Βάζουμε το φαγητό να ψηθεί στους 200 C για 45 λεπτά. Για περισσότερα νοστιμιά μπορούμε να ρίξουμε λίγο βουτυράκι πάνω στις πέστροφες.

Tip:
χτυπάμε ένα αυγό με μπόλικο λεμόνι και το περιχύνουμε στις πέστροφες μόλις κλείσουμε το φούρνο και το αφήνουμε μέσα για λίγα λεπτά.

ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ ΛΑΔΙΑΣ, ΚΛΕΙΔΩΝΙΑ ΚΟΝΙΤΣΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΣ

Οι ευεργετικές ιδιότητες του ψαριού

Το ψάρι είναι πολύ θρεπτική τροφή και θα πρέπει να συμπεριλαμβάνεται ανεπιφύλακτα στο διαιτολόγιό μας, τουλάχιστον 2 φορές την εβδομάδα. Η αξία του βρίσκεται στην υψηλή περιεκτικότητα του σε πολλές ευεργετικές ουσίες για τον οργανισμό, με κορυφαία τα γνωστά σε όλους Ω3 λιπαρά οξέα.
Περισσότερα





ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΟ ΠΕΣΤΡΟΦΑΣ

Στα πεντακάθαρα νερά του ποταμού Βοιδομάτη εκτρέφονται πέστροφες από τη στιγμή της γέννησης μέχρι και το τελικό στάδιο



ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ